dimecres, 4 d’agost del 2010

Ja som a Sare Colly Salle!!!!!!! :)

Pindon a tots!!! (bon dia en fulah, la llengua que estem aprenent...)

Ja estem instal.lades al poblat de Sare Colly Salle després de passar moltes aventuretes per casablanca i dakar. La màxima experiencia a dakar va ser agafar el transport public!!!Que emocionant i quina calor feia allà a dins!!Quan ja portavem una hora a l'autobus vam presenciar una persecucio policial: conductor nostre d'autobus vs. policia. El policia corria darrere l'autobus pero el nostre conductor no es va voler parar. Despres d'una rialla general a l'autobus va resultar que a dins del bus hi havia un militar que va saltar entre la gent molt enfadat i va obligar al conductor a parar-se!!!Automaticament l'autobus va quedar retingut i vam haver de baixar a buscar-ne un altre. Sort que hi havia una estudiant que ens va ajudar!!
A dakar vam fer gestions varies: vam anar a canviar diners al banc, vam anar a reclamar a royal air maroc per el retard de 12 hores del nostre avio i vam intentar anar a l'ambaixada pero feien horari d'estiu i no ens van voler atendre...

La tarda abans, vam tenir la sort de poder-nos trobar amb l'Anna i el seu company senegales, el Malat. Ens van parlar de la politica i l'economia actual de Senegal. El Senegal es un dels paisos del sud que comercia a nivell mundial, intenta tenir un comerç obert (amb Asia, America llatina, la UE...). Aquest model comercial esta molt influenciat per l'actual president de Senegal, Wade, antic professor d'economia que inenta fomentar infraestructures per atraure el turisme i les inversions estrangeres. Tanmateix, sembla ser que no s'inverteix tant a nivell de politica social. Aparentment s'han impulsat varis programes d'ajut social. Per exemple, el govern ha prohibit que els nens demanin almoïna al carrer sense frenar les màfies que hi han al darrere.

Aquella mateixa tarda vam estar mirant, en un bar, una lluita molt famosa entre dos senegalesos. La gent estava molt animada i durant el combat tothom va deixar les seves repectives feines per mirar-lo!!Hi van haver 3 hores d'espectacle previ al combat a on es van fer rituals (gri-gri) i balls. El gran combat va durar 45 segons!!!El lluitador jove, de 24 anys i originari de la regio de la Casamance, Bala Gaye no va necessitar mes temps per tombar el perdedor, de 38 anys, Bala Beye!!!Tot Senegal ho celebrava, pero sobretot les ètnies Diola i Mandinga, molt presents en la regio de la Casamance. Ja tenim tema de coversa per dies!!To be continued...la setmana que ve hi ha una altra lluita jejeje

El dia 3 d'agost a la matinada vam sortir de dakar direccio Velingara. En total van ser 10-11 hores de viatge pero no es van fer gens pesades, quin paisatge i quina xerrera (sobretot la Carla que no calla ni a sota l'aigua jejej, és broma)!!
Avui al mati hem esmorzat pa amb una truiteta de ceba, hem rentat roba, ens hem dutxat amb una palangana, hem anat a buscar aigua al pou, hem parlat amb els nens del poblat i ens han fet una classe de fulah!!I ara anem a dinar, que la Gemma, la Susan i la Monica ens l'han fet!!:) Bon profit a tots i fins aviat!!!!

Abraçades i petons des de Sare Colly!!!!!!!!!!!!!!!!!!

4 comentaris:

Rubén Pérez ha dit...

Vaja el primer dia i ja teniu anècdotes que explicar... :)
Passeu-vos-ho molt bé, Vélingara!

3b ha dit...

M'alegra llegir les vostres aventures....
Entre el Bala Gaye, el Bala Beye, la truiteta de patates i les dutxes amb palangana, veig que esteu molt ocupades i entretingudes.
Que us ho passeu molt bé.
Borja

Ah, i doneu-li ànims al Bale Gaye pel proper combat!

Anònim ha dit...

Ei, molt rebé!! Cuideu-vos molt i petonets.

Unknown ha dit...

Moni quines aventures i quines casetes sens dubte sera una experiència única.Molts petonets.

Tieta Carme