dilluns, 16 d’agost del 2010

Dilluns 16 d'agost

Pindon!

Arribades a l'equador del viatge, tenim moltes coses viscudes per explicar que mirarem de resumir-vos sera sera (poc a poc en pular...)

D'una banda, el contacte amb l'Ibrahima Gano, tècnic d'ADESC (encarregat de les CAF, es a dir, les Caixes d'Autofinançament) i la resta de l'equip ens ha permès conèixer la realitat de la regio de Velingara. A nivell de subsistència economica, les families depenen del cicle dels conreus i, per tant, es treballa intensament als camps quatre mesos a l'any, de juny a setembre, durant l'estacio de pluges. Els conreus principals son el cacauet, l'arros, el mill, blat de moro i coto entre d'altres. El treball d'aquests quatre mesos és el que abasteix a les families durant tot l'any. Els 8 mesos restants, les dures condicions climàtiques i l'absència de feina son la principal causa de que molts joves optin per l'emigracio. En aquest sentit, cal dir que aqui hi ha associacions que treballen per informar als joves sobre les problemàtiques associades a l'emigracio i, a la vegada, per afavorir el desenvolupament de l'activitat economica local, creant zones de regadiu que permeten altres tipus de conreus.

D'altra banda, la convivència amb les families ha estat molt intensa. Un dels canvis més remarcables que hem viscut aquesta setmana és el començament del Ramadan, un mes molt important pels musulmans (novè mes del calendari lunar). Durant 30 dies, la majoria de musulmans no beuen ni mengen des de la sortida fins a la posta de sol. Es un temps de reflexio, de forta vivencia religiosa i de solidaritat amb els més desafavorits. A Tongoulel, la familia ha viscut moments dificils i nosaltres hem intentat acompanyar-los. Als altres pobles, la resta hem seguit el seu dia a dia col.laborant amb les tasques quotidianes de treball al camp i a la casa, pero tambe hem creat moments de joc i rialles amb els més petits.
 Al llarg d'aquests dies mirarem de fer-vos-en cinc cèntims, pero reserveu-nos una bona estona per quan us ho expliquem en persona!!!

A iango !
Fins demà!

5 comentaris:

Núria ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Núria ha dit...

Noies, oi que direu alguna cosa, abans de reemprendre el viatge de tornada?
A iango

Anònim ha dit...

què interessant!!!
molt bé, noies. espero que aprengueu i compartiu molt més fins a la tornada!
a iango!
petonets

Yoli

Unknown ha dit...

Hola nenes guapes, des del dia 16 que no escriviu i ja som 23... estic impacient per llegir-vos...
per si fes falta aplicar-ho..."from lost to the river!!"
petons grans,
N.

Antonia Maria ha dit...

Pendon,

jo també estic impacienta, a veure si ens actualitzeu el diari, que ens estem quedant súperdesinformades.
A déu.